hrst jarních bylinek (šťovík, libeček, mladá kopřiva, petrželka, pažitka a pampeliška)
0,4l vývaru nebo vody
sůl a pepř
k servírování: 2 lžíce smetany, hrst mladého hrášku, zelené bylinky
na krutony
starší chleba
2 lžíce bílého vinného octa z Bzence
2 lžíce olivového oleje
nasekaný rozmarýn
Příprava
Na olivovém oleji nechám zpěnit nasekanou jarní cibulku a česnek, přiliju vinný ocet a nechám odpařit.
K cibulce a česneku nasypu nasekaný špenát a jarní bylinky, zaliju je vývarem a nechám vařit 10 minut.
Polévku rozmixuju najemno a dochutím solí a pepřem.
Na krutony nakrájím starší chleba na tenoučké plátky, na plechu s pečícím papírem je pokapu vinným octem, olivovým olejem a posypu rozmarýnem.
Chleba peču v troubě na 180°C asi 10-15 minut do křupava.
Polévku při servírování zakápnu smetanou, navrch nasypu mladý hrášek a přidám lístky bylinek, které jsem použila do samotné polévky.
Podávám s octovými krutony.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!