Gabriela Bartošovská

Krémová česnečka

Máte rádi česnečku? Vychutnejte si tuto její dokonalou krémovou verzi plnou bohaté česnekové chuti. 

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 50 g másla
  • pár kapek olivového oleje
  • cca 40 g česneku
  • 500 g brambor
  • 25 ml bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 800 ml hovězího (zeleninového) vývaru
  • pečivo na krutony
  • petržel kudrnka

U česnek je uvedené přibližné množství, jelikož každý česnek má jinou sílu. Pokud budete mít mladý, tak vám vystačí menší množství. Nejprve ho tedy ochutnejte, až pak případně uberte/přidejte i dle vlastní chuti.

Příprava

  1. Připravíme si česnek, který oloupeme a ? nakrájíme na drobné kousky. Brambory umyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Rozehřejeme si hrnec, ve kterém rozpustíme máslo a přidáme olivový olej. Poté osmahneme česnek za stálého míchání. Hlídejte ho, protože pokud se spálí, tak nepříjemně zhořkne.
  3. Poté do hrnce přidáme brambory a krátce (zhruba minutu) necháme opékat.
  4. Zakápneme octem a necháme „vyvařit“. Průběžně stále mícháme zhruba 2-3 minuty.
  5. Vše lehce osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
  6. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Pak přidáme zbytek česneku, který prolisujeme.
  7. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Mixujeme do té doby, dokud v polévce nezůstanou žádné kousky. Polévka má krásně krémovou konzistenci, není třeba ničím zahušťovat.
  8. Ochutnáme a případně dosolíme (záleží na slanosti vývaru).
  9. Ozdobit můžeme například natí z petržele a podávat s krutony z pečiva.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.

Více jejích receptů

Gabriela Bartošovská

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu