Redakce

Křenová omáčka

Co vy a křen, máte ho rádi? Do české kuchyně prostě patří, tak jsme si řekli, že pro Vás vyzkoušíme „navařit“ videorecept. Jeho zrod nebyl úplně jednoduchý, protože jsme původně chtěli přidat i recept na knedlík…ten se ale moc nepovedl, tak třeba příště?

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na 4 porce:

  • 600 g uzené vepřové plece
  • 3 cibule
  • 800 ml vývaru (my používáme většinou kuřecí)
  • 300 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce bzeneckého kvasného lihového octa
  • 150 g strouhaného křenu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci oleje
  • divoké koření (bobkový list, pepř, nové koření)

Příprava

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na trošce másla s olejem. Posolíme. Restujeme zhruba 2 minuty a přidáme cukr, potom přidáme ocet a necháme vyvařit. Přilijeme vývar, maso a necháme cca hodinu dusit. Můžeme přidat i divoké koření.
  2. Maso vyndáme a svaříme vývar asi na polovinu, přidáme mléko, smetanu a křen. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme dle potřeby, občas je třeba přidat více cukru, soli anebo i trošku octa.
  3. Maso nakrájíme a opečeme na trošce oleje a servírujeme s knedlíkem a trochou čerstvě strouhaného křenu.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu