Svěží kyselkavá chuť kuřete příjemně překvapí a jarně „nakopne“. Díky jablečnému octu bude maso nádherně křehké a šťavnaté a s máslovou svěží omáčkou vytvoří dokonalou symfonii. Kuřecí piccata je důkaz, že i s minimem surovin a času, vykouzlíte velkou parádu.
Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí plátky a z obou stran je lehce pomoučníme. Poté si je na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opečeme. Jen je necháme zatáhnout a z pánve je hned vyndáme a necháme chvíli stranou.
Do výpeku na pánev si dáme orestovat plátky česneku a po minutce přidáme jablečný ocet. Necháme jej maličko odpařit jako víno, poté přidáme šťávu i kúru z citronu, vývar (případně vodu) a také kapary. Do pánve s omáčkou si vrátíme kuřecí prsa a necháme je takto dodělat. Povaříme na mírném stupni.
Při servírování, po vyjmutí masa, do horké omáčky vmícháme studené máslo a už nevaříme. Přidání másla nám vytvoří nádherně krémovou omáčku. Na talíř pak můžeme přidat klidně ještě další kapary.
Dobrou chuť!
TIP: Kuřecí piccata se skvěle hodí k zelenině, těstovinám, rýži, kuskusu nebo jen k pečivu, např. taková italská ciabatta bude také skvělá volba.
Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947