Barbora Říhová

Kuřecí piccata

Svěží kyselkavá chuť kuřete příjemně překvapí a jarně „nakopne“. Díky jablečnému octu bude maso nádherně křehké a šťavnaté a s máslovou svěží omáčkou vytvoří dokonalou symfonii. Kuřecí piccata je důkaz, že i s minimem surovin a času, vykouzlíte velkou parádu.

BIO kvasný jablečný ocet

Ingredience

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 20 ml BIO jablečného Bzeneckého octa
  • 80 ml vývaru
  • šťáva z ½ citronu
  • kúra z ½ citronu
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 – 2 lžíce kapary
  • 2 lžíce mouky
  • k dokončení: 2 lžíce másla (± 40g)

Příprava

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí plátky a z obou stran je lehce pomoučníme. Poté si je na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opečeme. Jen je necháme zatáhnout a z pánve je hned vyndáme a necháme chvíli stranou.
  2. Do výpeku na pánev si dáme orestovat plátky česneku a po minutce přidáme jablečný ocet. Necháme jej maličko odpařit jako víno, poté přidáme šťávu i kúru z citronu, vývar (případně vodu) a také kapary. Do pánve s omáčkou si vrátíme kuřecí prsa a necháme je takto dodělat. Povaříme na mírném stupni.
  3. Při servírování, po vyjmutí masa, do horké omáčky vmícháme studené máslo a už nevaříme. Přidání másla nám vytvoří nádherně krémovou omáčku. Na talíř pak můžeme přidat klidně ještě další kapary.

Dobrou chuť!

TIP: Kuřecí piccata se skvěle hodí k zelenině, těstovinám, rýži, kuskusu nebo jen k pečivu, např. taková italská ciabatta bude také skvělá volba.


Autor receptu

Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty. 

Více receptů autora

Barbora Říhová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka