Jitka Zapletalová

Lehký salát s červenými pomeranči, jablky, řepou a medovo-hořčičným dresinkem ochucený Jablečným octem

Lehký, zdravý, barevný a jednoduchý na přípravu. To všechno jsou důvody, proč si ho zamilovat a věřím, že jich po ochutnání najdete daleko víc :). Protože ten medovo-hořčičný dresink je skvělá „třešnička na dortu“. Tak dost povídání a pusťme se do toho!

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

Na 2 porce:

  • 4 hrsti čerstvých špenátových listů
  • 2 červené – krvavé pomeranče (pořídíte většinou v období od ledna do dubna)
  • 1/2 jablka nakrájeného na tenké plátky
  • 1/2 čerstvé červené řepy oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 4 lžíce kozího sýra (já použila měkký kozí sýr z Lidlu)
  • 4 lžíce vlašských ořechů

Na dresink

  • šťávu z 1/2 citronu
  • šťávu z celého červeného pomeranče
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíci medu (já použila RAW med od Apimelu)
  • 2 lžíce jablečného octu (já použila Bzenecký jablečný ocet)
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • sůl, pepř na dochucení

 

Příprava


Autor receptu

Miluje pečení a trávení času v kuchyni. S tím se pojí focení a foodstyling, který si náramně užívá, tak snad si to prostřednictvím fotek z jejich receptů užíváte taky!

Více jejích receptů

Jitka Zapletalová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu