Barbora Říhová

Lepkavé kuřecí kousky se zeleninou v asijském duchu

Snadný a rychlí recept na skvělý oběd!

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 1 větší kuřecí prso
  • pár růžiček brokolice
  • hrst kukuřice
  • 1 mrkev
  • 6 lžic kvalitní japonské sojové omáčky
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci vody
  • 2 lžíce jablečného (či vinného) octa
  • 1 cm čerstvého zázvoru nebo půl lžičky sušeného mletého
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 menší vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • rýži a jarní cibulku k podávání

Příprava

Náročnost: snadné

Čas: cca 30 min

Počet porcí: cca 2 

  1. Vytvořte marinádu smícháním dvou lžiček škrobu s vodou, medem, sojovkou, olejem, octem i kořením – zázvor, sůl a pepř.
  2. Vejce rozkvedlejte se lžičkou škrobu. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky, které obalte v rokvedlaném vajíčku.
  3. Na rozpálenou pánev dejte orestovat kuřecí maso a až se trochu zatáhne, zalijte ho připravenou marinádou. Míchejte, ať se vám škrob nepřipaluje.
  4. Přidejte růžičky brokolice, zrnka kukuřice a plátky mrkve a vše restujte, než zeleninka změkne a maso bude propečené.
  5. Podávejte ideálně s rýží, ale může být i bulgur či kuskus. Na talíři ještě posypte čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

TIP: Často se takto připravená „čína“ dolaďuje také sezamovými semínky, výborné jsou v tom také arašídy či šťáva z pomeranče.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty. 

Více jejích receptů

Barbora Říhová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu