Lucie Delicious

Letní těstovinový salát s nakládanou cibulí, okurkou a koprem

S příchodem léta a teplého počasí souvisí i přirozené odlehčení jídelníčku. S vysokými teplotami nemáme příliš chuť na těžké, zahřívací pokrmy, a naopak saháme po všem osvěžujícím, co nás „nezaplácne“. Přesně takový je tento salát. Je skvělý rovnou podávaný, ale i vychlazený z lednice. Bude se hodit jako příloha ke grilování ale i jako hlavní chod. Kdo by chtěl doplnit ještě trošku bílkoviny, doporučuji fetu, děsně se k salátu hodí.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na cca 3 porce

Na nakládanou cibuli:

  • 2 fialové cibule
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • špetka soli

Na dresink:

  • 1 kelímek kokosového jogurtu (např. z Lidlu)
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • čerstvý kopr dle chuti
  • malý stroužek česneku
  • sůl, pepř

Na dokončení:

  • 170 g oblíbených těstovin
  • 250 g mini okurek/salátovek
  • svazek kopru

Příprava

  1. Začneme přípravou nakládané cibule. Doporučuji ji naložit alespoň přes noc. Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Naskládáme ji do sklenice, ve které ji budeme nakládat/skladovat. V rendlíku zahřejeme bílý vinný ocet s vodou, cukrem a solí. Nemusí vařit, stačí, když se cukr rozpustí. Odstavíme z plotny a přelijeme k cibuli, aby byla zcela ponořena. Necháme úplně vychladnout na pokojovou teplotu, a poté uložíme do lednice.
  2. Na dresink dochutíme jogurt bílým vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a důkladně promícháme.
  3. Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny smícháme s dresinkem, na tenká kolečka nakrájenými okurkami, nakládanou cibulí, koprem a můžeme hned podávat či dát ještě chvíli vychladit, aby byl ještě více osvěžující.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z jejích snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro ni a jejíkamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Lucie Delicious

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu