David Valíček

Lososové ceviche s avocádem, sýrem cottage a krémovou balsamicovou polevou

Jak využít lahodné Balsamico  Crema k dochucení lososa?

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

  • 150g čerstvého lososa
  • 1 zralé avokádo
  • Bzenecký ocet balsamico crema
  • 1 šalotku
  • 1 červenou cibuli
  • ledový salát
  • sýr cottage
  • 1 chilli papričku
  • 1 jarní cibulku

Příprava

  1. Pokud máme měkké avokádo, rozmačkáme jej vidličkou, pokud ne, nakrájíme ho na malé kousky.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Pokud jste koupili nezralé avokádo a chcete jej nechat co nejrychleji dozrát, vložte ho přes noc do papírového sáčku spolu s banánem.

  1. Nakrájené avokádo dochutíme citronovou kůrou a pár kapkami šťávy. Přidáme půlku nakrájené šalotky, nadrobno nakrájené chilli papričky, osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami olivového oleje.
  2. Čerstvého lososa nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do misky a přidáme druhou polovinu šalotky s polovinou červené cibule nakrájené na kostičky. Přidáme druhou polovinu chilli papričky, zakápneme šťávou z citronu, osolíme a opepříme. Ve směsi necháme lososa několik minut marinovat.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Nemusíte mít strach z tepelně neopracovaných ryb, pokud jsou ryby čerstvé.

  1. Cottage sýr osolíme, opepříme a promícháme s nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
  2. Z ledového salátu vykrojíme srdíčko, které dáme na talíř, přidáme ochucený Cottage, marinovaného lososa a avokádový salát. Na vrch dáme pár snítek čerstvé naklíčené ředkvičky. Talíř dozdobíme krémovou polevou balsamico crema.

Dobrou chuť!

DALŠÍ TIP ŠÉFKUCHAŘE: Z citronu ostrouháme vždy jen svrchní, žlutou část kůry. Bílá, která je pod ní, je totiž hořká.


AUTOR RECEPTU

Pracoval vedle kuchařů, kteří se pyšní michelinskou hvězdou, při vaření a servisu jídel nakoukl do světa bohatých, slavných a důležitých v několika zemích světa. Teď provozuje restauraci a zábavné kurzy vaření v ostravském Food Atelieru.

Více jejích receptů


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu