Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Ochucené octy máme oblíbené hlavně v létě, skvěle totiž doplňují zeleninové saláty. Malinový ocet se hodí takřka na jakýkoliv salát, ale také třeba do dezertů – např. dort či mini dortíky Pavlova. Kromě malin můžete udělat ochucený ocet i z jiného ovoce, výborný je z granátového jablíčka, nebo třeba z borůvek.
Na malinový ocet:
Na zeleninový salát:
Příprava je velmi snadná, stačí vám k tomu ovoce a kvalitní ocet – ideální je buď Bzenecký jablečný, případně vinný. Pak už jen pár dní počkat a voilá, máte výborný ocet na dochucování. V suchu a temnu vám vydrží i několik měsíců. Poměr ovoce a octa je takový univerzální 1:1, ale záleží i na tom, jak moc octový/ovocný výsledný ocet chcete i na tom, jak šťavnaté máte ovoce. A protože jsme právě v sezóně malin, mám tu pro vás dnes malinový ocet a na konci i jeden tip na letní salát, kam se právě malinový ocet báječně hodí. Využití malinového a dalších ovocných octů:
Malinový ocet:
Náročnost: snadné | Čas: 10 min + odležení
Salát:
Náročnost: snadné | Čas: 15 min
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic