Redakce

Nakládaná vejce v ostrém nálevu

Nakládat nemusíme jen zeleninu, ale například i vajíčka. Zkuste to s námi!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

  • 8 natvrdo uvařených vajec
  • 4 stroužky česneku
  • půlka červené papriky
  • snítka čerstvého kopru nebo jiné zelené bylinky

Nálev:

  • 7 dl vody
  • 1,5 dl Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 1 – 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
  • bobkový list

Příprava

  1. Vejce oloupeme, urovnáme do sklenice s uzávěrem a proložíme proužky červené papriky, plátky česneku a kousky čerstvého kopru nebo jiné bylinky.
  2. Nálev svaříme, necháme prochladnout a ještě vlažným zalijeme vejce.
  3. Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce odležet aspoň 3 dny.
  4. Nakládaná vejce můžeme použít na chlebíčky, studené mísy nebo je obložíme nakládanou zeleninou, pokapeme majonézou a se slanými rohlíky podáváme jako rychlou pikantní večeři. 


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu