Redakce
Nakládaná vejce v ostrém nálevu
Nakládat nemusíme jen zeleninu, ale například i vajíčka. Zkuste to s námi!
Ingredience
- 8 natvrdo uvařených vajec
- 4 stroužky česneku
- půlka červené papriky
- snítka čerstvého kopru nebo jiné zelené bylinky
Nálev:
- 7 dl vody
- 1,5 dl Bzeneckého kvasného lihového octa
- 1 – 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 5 kuliček černého pepře
- 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
- bobkový list
Příprava
- Vejce oloupeme, urovnáme do sklenice s uzávěrem a proložíme proužky červené papriky, plátky česneku a kousky čerstvého kopru nebo jiné bylinky.
- Nálev svaříme, necháme prochladnout a ještě vlažným zalijeme vejce.
- Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce odležet aspoň 3 dny.
- Nakládaná vejce můžeme použít na chlebíčky, studené mísy nebo je obložíme nakládanou zeleninou, pokapeme majonézou a se slanými rohlíky podáváme jako rychlou pikantní večeři.