Křupavé a svěží, přesně takové jsou tyto nakládané ředkvičky, které skvěle vyšperkují každé jídlo. Ideálně se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jen tak na zobání.
Ředkvičky omyjeme, odkrojíme konce a překrojíme na poloviny, na čtvrtiny nebo klidně nakrájíme na tenké plátky (podle toho, jak je máme rádi).
Připravené ředkvičky vložíme do sklenice a proložíme česnekem a bobkovým listem.
Následně si připravíme nálev. Všechny ingredience si smícháme v menším kastrolu a necháme asi 5 minut povařit. Odstavíme a necháme zchladnout.
Na závěr zalijeme zchladlým nálevem. Dobře uzavřeme a necháme v lednici alespoň 5 dní. Čím déle je necháme uležet, tím více nasají chuť nálevu a budou chutnější.
Ředkvičky také můžeme sterilovat (20 minut na 80 stupňů). Jak u nakládaných, tak u sterilovaných ředkviček je ale potřeba počítat s tím, že pustí barvu a vyblednou. Na chuti to však nic nemění, budou vynikající!
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947