Bára Navrátilová

Nakládané ředkvičky

Křupavé a svěží, přesně takové jsou tyto nakládané ředkvičky, které skvěle vyšperkují každé jídlo. Ideálně se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jen tak na zobání.

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na 1 sklenici:

  • cca 3 svazky ředkviček
  • 2 stroužky česneku

Na nálev:

  • 0,5 l vody
  • 125 ml Bzeneckého kvasného lihového
  • polovinu čajové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce cukru
  • polovinu čajové lžičky celého pepře
  • polovinu čajové lžičky hořčičného semínka
  • 1 bobkový list

Příprava

  1. Ředkvičky omyjeme, odkrojíme konce a překrojíme na poloviny, na čtvrtiny nebo klidně nakrájíme na tenké plátky (podle toho, jak je máme rádi).
  2. Připravené ředkvičky vložíme do sklenice a proložíme česnekem a bobkovým listem.
  3. Následně si připravíme nálev. Všechny ingredience si smícháme v menším kastrolu a necháme asi 5 minut povařit. Odstavíme a necháme zchladnout.
  4. Na závěr zalijeme zchladlým nálevem. Dobře uzavřeme a necháme v lednici alespoň 5 dní. Čím déle je necháme uležet, tím více nasají chuť nálevu a budou chutnější.

Ředkvičky také můžeme sterilovat (20 minut na 80 stupňů). Jak u nakládaných, tak u sterilovaných ředkviček je ale potřeba počítat s tím, že pustí barvu a vyblednou. Na chuti to však nic nemění, budou vynikající!

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu