Bistro 32

Nepečený cheesecake

Základ nepečeného cheesecaku tvoří z máslové sušenky, vrstva z čerstvého sýra, které dodá šmrnc bzenecký vinný ocet a celé to zakončí vrstva šlehačky. Myslím, že díky bohaté šlehačkové čepici můžete tenhle nepečený cheesecake klidně použít jako dort.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na korpus:

  • 140 g máslových sušenek
  • 70 g rozpuštěného másla

Na 1. vrstvu koláče:

  • 300 g smetanového sýra (např.Philadelphia)
  • 150 g 40% smetany ke šlehání
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce bzeneckého bílého vinného octa
  • 50 g práškové želatiny na nepečené dorty
  • 100ml vody

Na 2. vrstvu koláče:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • podle chuti moučkový cukr (1 lžíce)

Na dozdobení:

  • strouhaný muškátový oříšek

Příprava

Bílý vinný ocet, který vzniká kvašením hroznové šťávy se skvěle hodí do dezertů typu Pavlova nebo právě na následující cheesecake.

  1. Máslové sušenky rozdrťte najemno. Rozpusťte máslo a promíchejte s rozdrcenými sušenkami. Dno dortové formy s průměrem 20 cm vyložte pečícím papírem, vsypte sušenkovou směs a rovnoměrně ji uhlaďte po celém dnu formy. Nechte 30 minut chladit v lednici.
  2. Vyšlehejte 40% smetanu. V další míse smíchejte sýr, kondenzované mléko a vinný ocet.
  3. Do další misky vsypte želatinu, přidejte vodu a metličkou rychle a dobře promíchejte. Ihned vmíchejte do sýrové směsi, přidejte šlehačku a vše dobře promíchejte.
  4. Z lednice vyndejte formu s vychlazeným korpusem a na něj vlijte sýrovou směs. Povrch uhlaďte a dejte na 12 hodin do lednice.
  5. Před servírováním objeďte nožem okraj cheesecaku a opatrně otevřete formu. Vyšlehejte šlehačku. Pokud máte rádi sladší, můžete do šlehačky přidat lžíci moučkového cukru. Nakonec ozdobte cheesecake šlehačkou a postrouhejte muškátovým oříškem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu