Redakce
Octové chipsy
Velmi oblíbená pochoutka známá především ze zahraničí. My Vám ukážeme, jak na ní!
Ingredience
- 6-8 malých brambor
- 1 šálek Bzeneckého kvasného lihového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Příprava
- Brambory kartáčkem a vodou očistěte, a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3-4mm široké).
- V hrnci smíchejte vodu a Bzenecký ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5-7 minut, nebo dokud nezměknou.
- Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout.
- Předehřejte troubu - zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku. Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte dokud nezezlátnou - 5-7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz