Redakce

Octové chipsy

Velmi oblíbená pochoutka známá především ze zahraničí. My Vám ukážeme, jak na ní!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Příprava

  1. Brambory kartáčkem a vodou očistěte, a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3-4mm široké).
  2. V hrnci smíchejte vodu a Bzenecký ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5-7 minut, nebo dokud nezměknou.
  3. Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout.
  4. Předehřejte troubu - zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku. Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte dokud nezezlátnou - 5-7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu