Redakce

Octové tyčinky

Octové tyčinky, že jste je nikdy nezkoušeli? Ochutnejte!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Poleva:

  • 1 ks bílek
  • 10 dkg cukr moučka

Těsto:

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Z mouky, tuku, Bzeneckého octa, vody a žloutku vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.
  2. Pak z těsta vyválíme tenký plát a pustíme se do přípravy polevy.

Poleva:

  1. Ušleháme bílek a do bílku opatrně vmícháme moučkový cukr.
  2. Polevou pak potřeme vyválený plát těsta, rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky a poklademe vlašskými ořechy.
  3. Plech vyložíme pečícími papírem, přeneseme na něj octové tyčinky a pečeme ve 180 °C vyhřáté troubě dozlatova.
  4. Octové tyčinky podáváme jako cukroví nebo chuťovku.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu