Ingredience
Na nálev:
- 5 l vody
- 28 dkg kostkového cukru - musí být, jinak se nálev zakalí
- 152 tablet sacharínu
- 4 sáčky deka
- 1,1 l Bzeneckého kvasného lihového octa
- nálev nevaříme, pouze pořádně mícháme, aby se cukr a sacharín rozpustily
- Okurky
- Mrkev na kolečka
- Cibule na kolečka
- Kopr
- Vinný list
- Nálev vystačí asi na 6 kg okurek
Příprava
- Omyté okurky naskládáme do libovolných lahví , proklademe mrkví,cibulí a dáme snítek kopru.
- Nahoru položíme 1-2 ks vinného listu/dle velikosti/.
- Zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Nevaříme.
- Kdo má rád okurky ostřejší,může přidat feferonku.
Dobrou chuť!
autor: Růžena Býmová, Hodslavice okr. Nový Jičín
Redakce
foodbloger
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic