Karolína Kounová Roubíčková

Pečené ovoce s balzamikovým krémem a zmrzlinou

Zmrzlina s ovocem, to je klasika, kterou všichni známe z dětství v podobě různých zmrzlinových pohárů. Pokud ale chcete tuhle nostalgickou vzpomínku trochu povýšit, zkuste ovoce upéct s trochou cukru a balzamikovým octem nebo krémem. Ten se k ovoci skvěle hodí, při pečení sám zkaramelizuje a spolu s ovocnou šťávou vytvoří lehký sirup.

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

Na 4 porce:

Příprava

  1. Broskve očistíme, zbavíme pecek a nakrájíme na větší měsíčky nebo kostky, borůvky necháme tak, jak jsou.
  2. Ovoce dáme do misky, přidáme cukr a zakápneme octem a olejem.
  3. Vše promícháme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut.
  4. Ovoce servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, pár kapkami balzamikového krému a čerstvými bylinkami.

Ovoce můžete se zmrzlinou servírovat ještě vlažné nebo nechat zcela vychladit. Použít můžete zrovna to, co je právě v sezóně, ale nejlepší jsou různé peckoviny a bobuloviny. Je to velmi variabilní recept, který bude vždycky jiný a vždycky vynikající. Doporučuju ovoce se zmrzlinou před servírováním zakápnout ještě trochou balzamikového krému, pak je to úplně nejvíc!

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu