Tento recept je velmi zajímavou obměnou ke klasickým nakládaným okurkám nebo tzv. kvašákům. Výsledek je vynikající k letnímu grilování nebo jakémukoliv masu. Recept je nejen jednoduchý, ale ještě k tomu v něm můžete zužitkovat všechny přerostlé okurky. Ať už salátové nebo na nakládání.
Okurky omyjeme, a se slupkou nakrájíme na struhadle na plátky. Dáme do mísy a prosolíme. Necháme odstát asi 30 minut a pak slijeme vodu, kterou okurky pustily.
Svaříme si lák z octa a krupicového cukru.
K okurkám přidáme cibuli, vlijeme lák a dobře zamícháme. Poté přidáme 2 lžíce ml. cukru a 2 lžíce kari. Opět zamícháme.
Kdo nemá rád kari, může udělat variantu s chilli vločkami.
Na závěr plníme do čistých sklenic a sterilujeme na 90°C asi 25 minut.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Její projekt Máma z gruntu je přesně o tom, jak Veronika žije - o životě na vesnici, o zahradničení, zpracování úrody a hlavně o sezónních receptech. Chce svým čtenářům ukázat, že soběstačnost a dovednosti jako je pěstování, zavařování a nakládaní nepatří jen do rukou našich babiček, ale mají své místo jak v moderní gastronomii, tak v běžné kuchyni.