Redakce

Pikantní utopenci II.

Utopenci jsou klasickou pochutinou k pivu, pojďme si je spolu připravit na jiný způsob než minule!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na nálev:

  • 4 litry převařené vody
  • litru Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • Chilli paprička (dle chuti)
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 5 - 7 lžiček soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce vegety
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 - 10 cibulí

dále:

  • asi 25 špekáčků
  • cibule
  • feferonka (dle chuti)

Příprava

  1. Do sklenice naskládáme rozkrojené špekáčky, prokládáme cibulí, můžeme přidat feferonku a zalijeme vlažným nálevem.
  2. Necháme uležet v lednici minimálně týden. 


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu