Karolína Kounová Roubíčková

Pizza s trhaným kuřetem a BBQ omáčkou

Taky milujete pizzu? Ne nadarmo jde o jedno z nejrozšířenějších jídel po celém světě. Je prostě skvělá a existuje jí nespočet variací. Dnes Vám ukážeme recept na pizzu s BBQ omáčkou, který se Vám bude hodit kdykoliv Vám zbyde maso třeba z pečeného kuřete. Když ho totiž promícháte s omáčkou, získáte neobyčejný základ na pizzu. Pak stačí na křupavé vláčné těsto přidat už jen zeleninu a sýr. Příprava je opravdu velmi jednoduchá.

BIO kvasný jablečný ocet

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

Na 2-3 pizzy

Těsto

  • 400g hladké mouky
  • sušené droždí
  • špetku soli a cukru
  • 200-220ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Omáčka

  • 2-3 lžíce Bzeneckého jablečného octa
  • 250g kvalitního kečupu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce tekutého kouře nebo lžička uzené papriky
  • lžičku cukru

Tuhle skvělou bbq omáčku můžete buď dát na pizzu nebo ji použít jako vynikající přílohu třeba ke grilování.

Dokončení

  • 250g pečeného kuřecího masa
  • 200g kukuřici
  • červenou cibuli
  • 300g mozzarelly

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr a sůl. K této směsi přilijeme vodu a olej a uhněteme hladké pružné těsto. Dáváme pozor, abychom vodu přidávali postupně, každá mouka totiž saje jinak.
  2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple alespoň hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě nebo tři části. Na pomoučené ploše ho nejdříve rozválíme a poté rukama vytáhneme do tenké placky s vyšším okrajem. Takto připravené těsto dáme na pečicí papír.
  3. Teď si připravíme BBQ omáčku. V misce promícháme jablečný ocet, kečup, sójovku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr. Hotovou omáčku smícháme s natrhaným kuřetem a rozdělíme na jednotlivé pizzy.
  4. Troubu předehřejeme na 250°C (pokud Vaše kuchyň disponuje kamenem, tím lépe, nechejte ho rozehřát hned na začátku). Pizzy pečeme každou zvlášť asi 10 minut. Na závěr na každou pizzu rozložíme kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a necháme dopéct asi 3 minuty, až se sýr rozteče.

Dobrou chuť!  


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu