Taky milujete pizzu? Ne nadarmo jde o jedno z nejrozšířenějších jídel po celém světě. Je prostě skvělá a existuje jí nespočet variací. Dnes Vám ukážeme recept na pizzu s BBQ omáčkou, který se Vám bude hodit kdykoliv Vám zbyde maso třeba z pečeného kuřete. Když ho totiž promícháte s omáčkou, získáte neobyčejný základ na pizzu. Pak stačí na křupavé vláčné těsto přidat už jen zeleninu a sýr. Příprava je opravdu velmi jednoduchá.
Tuhle skvělou bbq omáčku můžete buď dát na pizzu nebo ji použít jako vynikající přílohu třeba ke grilování.
Dokončení
250g pečeného kuřecího masa
200g kukuřici
červenou cibuli
300g mozzarelly
Příprava
Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr a sůl. K této směsi přilijeme vodu a olej a uhněteme hladké pružné těsto. Dáváme pozor, abychom vodu přidávali postupně, každá mouka totiž saje jinak.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple alespoň hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě nebo tři části. Na pomoučené ploše ho nejdříve rozválíme a poté rukama vytáhneme do tenké placky s vyšším okrajem. Takto připravené těsto dáme na pečicí papír.
Teď si připravíme BBQ omáčku. V misce promícháme jablečný ocet, kečup, sójovku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr. Hotovou omáčku smícháme s natrhaným kuřetem a rozdělíme na jednotlivé pizzy.
Troubu předehřejeme na 250°C (pokud Vaše kuchyň disponuje kamenem, tím lépe, nechejte ho rozehřát hned na začátku). Pizzy pečeme každou zvlášť asi 10 minut. Na závěr na každou pizzu rozložíme kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a necháme dopéct asi 3 minuty, až se sýr rozteče.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!