Bára Navrátilová

Podzimní salát s dýní a kuskusem

Nevíte, co dalšího připravit z podzimní dýně hokkaido? Zkuste třeba tento teplý salát. Stačí vám na něj jen pár ingrediencí.

Bzenecký Speciál na saláty

Ingredience

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 hrnek kuskusu
  • 1 větší červená cibule
  • 3 lžíce sušených rajčat
  • sůl a pepř
  • sušený česnek
  • římský kmín

Na zálivku:

  • olivový olej
  • Bzenecký ocet Speciál na saláty s chutí bylinek
  • citron

Příprava

Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V malé misce si s mícháme olej, sušený česnek a římský kmín. Tuto směs nalijeme na kousky dýně a promícháme. 

Takto připravenou dýni rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 200 stupňů 20-30 minut doměkka (záleží, jak uzrálou dýni máte a jak velké kousky jste nakrájeli). 

Mezitím si uvaříme kuskus a připravíme zálivku z oleje, Bzeneckého octa Speciálu na saláty a pár kapek citronu.

Upečenou dýni smícháme s kuskusem, cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a sušenými rajčaty. Nakonec zakápneme zálivkou a promícháme. 

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu