Ingredience
- 1 menší dýně hokkaido
- 1 hrnek kuskusu
- 1 větší červená cibule
- 3 lžíce sušených rajčat
- sůl a pepř
- sušený česnek
- římský kmín
Na zálivku:
- olivový olej
- Bzenecký ocet Speciál na saláty s chutí bylinek
- citron
Příprava
Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V malé misce si s mícháme olej, sušený česnek a římský kmín. Tuto směs nalijeme na kousky dýně a promícháme.
Takto připravenou dýni rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 200 stupňů 20-30 minut doměkka (záleží, jak uzrálou dýni máte a jak velké kousky jste nakrájeli).
Mezitím si uvaříme kuskus a připravíme zálivku z oleje, Bzeneckého octa Speciálu na saláty a pár kapek citronu.
Upečenou dýni smícháme s kuskusem, cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a sušenými rajčaty. Nakonec zakápneme zálivkou a promícháme.
Dobrou chuť!