Bistro 32

Růžová vejce s avokádovým krémem

Krásná barva a příjemně kyselá chuť ladící s avokádem, to vše díky marinádě z červené řepy a octu. Příprava marinovaných vajec je sice časově náročnější, ale avokádový krém je potom už jenom otázkou minut a můžete servírovat chuťovku, která lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i očím.

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Marináda na vejce:

  • 250 ml 8% lihového Bzeneckého octa
  • 250 ml vody
  • 1 zarovnaná lžíce cukru krupice
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 2 středně velké červené řepy
  • 6 vajec, uvařených natvrdo

Avokádová náplň:

  • 1 zralé avokádo
  • 2 zarovnané lžíce majonézy
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 3 lžíce pokrájeného kopru + na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Vejce si uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a dáme prozatím stranou.
  2. Jako další si připravíme marinádu na vejce: do kastrolku nalijeme ocet, vodu, přidáme cukr, sůl a oloupanou a na kostičky pokrájenou červenou řepu. Vše přivedeme k varu, 10 minut povaříme, vypneme a necháme vychladnout.
  3. Oloupaná vejce vložíme do nádoby, ve které je budeme marinovat. Ideální je skleněná nádoba, my jsme použili džbánek. Nepoužívejme smaltované nádobí, červená řepa by ho obarvila. Vejce přes cedník zalijeme vychladlou marinádou a necháme marinovat přibližně 8 hodin v lednici.
  4. Po osmi hodinách vejce vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Vejce poté rozpůlíme a z každé půlky opatrně vyndáme žloutek. Žloutky dáme do mixovací nádoby, přidáme k nim dužinu z avokáda, majonézu, citrónovou šťávu, kopr, lehce osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem všechno rozmixujeme do hladka.
  5. Avokádovým krémem naplníme zdobící sáček a nazdobíme jím každou půlku vajíčka. Nakonec dozdobíme snítkou kopru. A můžeme podávat.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více receptů autora

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu