Salát, to nemusí být jen a jen zelenina a listí. Když zeleninu propojíte s kvalitním zdrojem sacharidů a přidáte bílkoviny v podobě sýra, vznikne kompletní jídlo bohaté jak na všechny živiny, tak i plné chutí. Každý dobrý salát ale dělá kvalitně dochucená zálivka, v tomto případě složená zejména z Bzeneckého vinného octa, čerstvého zázvoru a medu.
Salát z celozrnné rýže se strouhanou mrkví můžete připravit jako přílohu, ale sám o sobě zastane i hlavní jídlo. Jestli si ho dáte doma nebo zabalíte do krabičky na cesty nebo do práce, to už nechám na vás.
Mrkev očistíme a na struhadle nastrouháme nahrubo.
Do mísy nasypeme mrkev, celozrnnou rýži a rozinky.
Vlašské ořechy krátce nasucho opražíme na pánvi a nasekáme nahrubo.
Ořechy spolu s kousky balkánu a nasekanou petrželí přidáme k ostatním surovinám.
Všechny suroviny na zálivku dáme do malé misky a společně prošleháme, aby vznikla emulze.
Hotovou zálivku nalijeme na salát, vše promícháme a servírujeme.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!