Romana Böhmová

Salát s cizrnou a piniovými oříšky

Vyzkoušejte s námi salát s vyladěnou chutí! 

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

Na cizrnu:

Na zálivku:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Na salát:

  • 1 balení mixu salátů
  • 6-8 cherry rajčátek
  • několik lístků bazalky
  • 125 g mozzarelly
  • hrst piniových oříšků

Příprava

  1. Cizrnu si uvaříme podle návodu na obalu, scedíme ji a na přepuštěném másle se lžící balzamika lehce orestujeme. V průběhu restování přidáme sůl, kajenský pepř a kurkumu (množství podle chuti).
  2. Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Mix salátů smícháme s hotovou zálivkou, přidáme cherry rajčátka nakrájená napůl, nasekané lístky bazalky a natrhanou mozzarellu. Vše zlehka promícháme.
  3. Hotový salát naservírujeme na talíř, dáme na něj hotovou cizrnu a piniové oříšky.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu