Bistro 32

Salát s pečenou dýní

Také už se vždy těšíte na podzimní ingredience? Tou nejtypičtější je rozhodně dýně. Vynikající je odrůda hokkaido, která se dá připravovat jak na slaný, tak i na sladký způsob. Její velkou výhodou je, že není potřeba ji loupat. Zaručujeme vám, že tenhle salát si oblíbíte, a jeho příprava se stane podzimní tradicí.

Bzenecký ocet Balsamico crema

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 200 g dýně hokkaido (odpovídá jedné malé)
  • olej na pečení
  • 100 g sýru Feta
  • 100 g rukoly
  • dýňová semínka

Na zálivku: 

Příprava

Prvním krokem je upečení dýně. Hokkaido není potřeba loupat, stačí ji jen omýt a případně očistit od hlíny, odkrojit stopku a vydlabat lžící. Čistou dýni nakrájíme na malé kousky (velikosti sousta) a rozložíme na plech.

Kostky pokapeme olejem a promícháme. Trošku osolíme, opepříme a pečeme na 180°C asi 20 minut (dokud nebude dýně měkká).

Upečenou dýni necháme vychladnout, do salátu ji dáváme vlažnou, aby moc nezvadly lístky rukoly.

V mezičase si připravíme zálivku. Smícháme olej, sirup nebo med, bílý vinný ocet, sůl a pepř a promícháme. Následně do ní přidáme i rukolu a znovu promícháme. Rozdělíme na talíře.

Nakonec do každého talíře přidáme na malé kousky nakrájený sýr feta a pečenou dýni. Můžeme dozdobit dýňovými semínky a pocákat krémovým balsamicem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu