Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Studené polévky jsou na léto dokonalé osvěžení! Ne nadarmo jsou oblíbené ve středomořské kuchyni. Tradiční španělská polévka Salmorejo, původem z Andalusie, je navíc i výživově parádně vyvážená, obsahuje zeleninu, vejce, šunku a chléb. Na rozdíl od známějšího Gaspacha, které se tradičně servíruje ve sklenice, se Salmorejo servíruje v misce, posypané natvrdo uvařeným vajíčkem a španělskou sušenou šunkou Jamón Ibérico nebo Jamón Serrano.
Ingredience:
*pokud chcete polévku nakyslejší, pikantnější, klidně octa přidejte o 0,5 – 1 lžíci navíc, stejně tak i česneku.
K dokončení:
Dobrou chuť!
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947