Redakce

Cuketový kompot

Kompot nemusí být jen z ovoce, můžeme si ho připravit i ze zeleniny. 

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Příprava

  1. Cukety, můžeme použít i přerostlé, oloupeme a zbavíme měkkého středu s jádry.
  2. Dužinu nakrájíme na kostky 2x2cm. Kostky vkládáme do mísy a zalijeme je vodou s Bzeneckým octem. Vše necháme 24 hodin odstát, ale občas směs promícháme, aby horní vrstva neokorala.
  3. Po odstátí vše přelijeme do hrnce. Přidáme cukr a skořici a vaříme tak dlouho, až cuketa zesklovatí.
  4. Doba vaření se pohybuje kolem 30 minut. Pak cuketu vyndáme cedníkem, ale roztok dále svaříme asi na 2/3, přičemž do něj přidáme plátky z omytého citronu bez pecek.
  5. Nakonec do roztoku přidáme podle chuti pomerančovou nebo ananasovou tresť a přecedíme jej.
  6. Zatím si naskládáme cuketu do sklenic.
  7. Pak je zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme obvyklým způsobem.

TIP: Stejným způsobem můžeme upravit i dýni.



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu