rigatoni nebo jiné těstoviny podle vlastního výběru
pancetta (pokud v obchodě neseženete pancettu postačí vám slanina)
cibule
větší balení pistácií
33% smetana
parmazán
vinný bílý Bzenecký ocet
sůl a pepř
Příprava
Nasekané nesolené pistácie si opražíme na suché pánvi, dokud se nerozvoní.
Přivedeme si k varu velký hrnec osolené vody a uvaříme si těstoviny dle návodu.
Na střední plamen si rozehřejeme pánev, do které se nám později vejdou i těstoviny. Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a za stálého míchání ji necháme vypéct do křupava a poté ji přendáme stranou do mističky.
Na pánev si následně dáme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme asi 3 minuty, dokud nezměkne a přimícháme asi polovinu nasekaných pistácií a promícháme
Přilijeme smetanu na vaření s trochou bílého vinného octa a vaříme na mírném ohni přibližně minutku až dvě.
Scedíme si těstoviny a přidáme je do pánve. Vmícháme odloženou pancettu a promícháme, aby se těstoviny obalily ve smetanové omáčce.
Podáváme takto čerstvě uvařené, ozdobené zbylými nasekanými pistáciemi a dalším strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!
TIP: Pro vytvoření krémovější konzistence přidejte 2 lžíce strouhaného sýra pokud je však omáčka příliš hustá, přidejte podle potřeby naběračku nebo dvě vody na těstoviny, abyste ji zředili.
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947