Bára Navrátilová

Sicilské těstoviny s krémovou pistáciovou omáčkou

Už jste někdy zkoušeli pistáciovou omáčku? Připravte si ji s námi a nechte se přenést chuťovými pohárky na slunnou Sicílii.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • rigatoni nebo jiné těstoviny podle vlastního výběru
  • pancetta (pokud v obchodě neseženete pancettu postačí vám slanina) 
  • cibule
  • větší balení pistácií
  • 33% smetana
  • parmazán
  • vinný bílý Bzenecký ocet
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Nasekané nesolené pistácie si opražíme na suché pánvi, dokud se nerozvoní.
  2. Přivedeme si k varu velký hrnec osolené vody a uvaříme si těstoviny dle návodu.
  3. Na střední plamen si rozehřejeme pánev, do které se nám později vejdou i těstoviny. Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a za stálého míchání ji necháme vypéct do křupava a poté ji přendáme stranou do mističky.
  4. Na pánev si následně dáme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme asi 3 minuty, dokud nezměkne a přimícháme asi polovinu nasekaných pistácií a promícháme
  5. Přilijeme smetanu na vaření s trochou bílého vinného octa a vaříme na mírném ohni přibližně minutku až dvě.
  6. Scedíme si těstoviny a přidáme je do pánve. Vmícháme odloženou pancettu a promícháme, aby se těstoviny obalily ve smetanové omáčce. 
  7. Podáváme takto čerstvě uvařené, ozdobené zbylými nasekanými pistáciemi a dalším strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

TIP: Pro vytvoření krémovější konzistence přidejte 2 lžíce strouhaného sýra pokud je však omáčka příliš hustá, přidejte podle potřeby naběračku nebo dvě vody na těstoviny, abyste ji zředili.


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka