Romana Böhmová

Šlehaná feta s pečenou červenou řepou, medovými pistáciemi a pita chlebem

Elegantní kombinace chutí a textur zaručeně zaujme i ty nejnáročnější gurmány. Snadné a rychlé na přípravu, ideální pro speciální příležitosti nebo pohodové posezení. Okouzlete gurmánským pokrmem se šlehanou fetou, pečenou červenou řepou, medovými pistáciemi a pita chlebem!

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

Na šlehanou fetu:

  • 150 g fety
  • 150 g řeckého jogurtu 5 %
  • sůl
  • pepř

Na pečenou červenou řepu:

  • 2 střední červené řepy (cca 400 - 500 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa Bzenecký ocet
  • 1 lžička italských bylinek (případně provensálského koření)
  • sůl
  • pepř

Na medové pistácie:

  • hrst pistácií
  • špetka soli
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička medu

Na dokončení:

  • pita chléb
  • olivový olej
  • čerstvý tymián

Příprava

  1. Nejprve si dáme upéct červenou řepu. Oloupeme ji, nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přilijeme olivový olej a balzamikový ocet. Do této směsi přidáme bylinky, sůl a pepř. Vše promícháme a pečeme v nepřilnavé nádobě na 170 stupňů přibližně 30-35 minut.
  2. Během toho si připravíme šlehanou fetu. Do mixéru dáme fetu, řecký jogurt, sůl a pepř. Směs mixujeme tak dlouho, dokud nebude krásně hladká.
  3. Na pánvi si připravíme pistácie. Dáme do ní olivový olej, pistácie a špetku soli. Lehce orestujeme. Když už jsou pistácie i s pánví zahřáté, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Hotové pistácie dáme na talířek a necháme je v lednici chvilku zchladnout. Po chvilce je vyndáme a nasekáme nahrubo.
  4. Pita chléb si opečeme na pánvi z obou stran na trošce olivového oleje.
  5. Hotovou fetu si rozetřeme po talíři, přidáme k ní pečenou řepu, nasekané pistácie a pita chléb. Celé to ještě zakápneme olivovým olejem a přidáme lístky čerstvého tymiánu.

Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více receptů autora

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu