Šlehaná feta s pečenou červenou řepou, medovými pistáciemi a pita chlebem
Elegantní kombinace chutí a textur zaručeně zaujme i ty nejnáročnější gurmány. Snadné a rychlé na přípravu, ideální pro speciální příležitosti nebo pohodové posezení. Okouzlete gurmánským pokrmem se šlehanou fetou, pečenou červenou řepou, medovými pistáciemi a pita chlebem!
Nejprve si dáme upéct červenou řepu. Oloupeme ji, nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přilijeme olivový olej a balzamikový ocet. Do této směsi přidáme bylinky, sůl a pepř. Vše promícháme a pečeme v nepřilnavé nádobě na 170 stupňů přibližně 30-35 minut.
Během toho si připravíme šlehanou fetu. Do mixéru dáme fetu, řecký jogurt, sůl a pepř. Směs mixujeme tak dlouho, dokud nebude krásně hladká.
Na pánvi si připravíme pistácie. Dáme do ní olivový olej, pistácie a špetku soli. Lehce orestujeme. Když už jsou pistácie i s pánví zahřáté, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Hotové pistácie dáme na talířek a necháme je v lednici chvilku zchladnout. Po chvilce je vyndáme a nasekáme nahrubo.
Pita chléb si opečeme na pánvi z obou stran na trošce olivového oleje.
Hotovou fetu si rozetřeme po talíři, přidáme k ní pečenou řepu, nasekané pistácie a pita chléb. Celé to ještě zakápneme olivovým olejem a přidáme lístky čerstvého tymiánu.
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.