Redakce
Sterilovaná červená řepa
Toto není řepa jako ze školní jídelny, zkuste to!
Ingredience
- červená řepa
- semínka fenyklu
- nálev na Bzenecké okurky (koupíme krabičku "Koření pro nálev Bzenecké okurky" a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:
- 3 litry vody
- 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
- 120 g soli
- 400 g cukru
- 30 kuliček Sacharinu
- 30 kuliček nového koření
- 30 kuliček pepře
- 1 a polévkové lžíce hořčičného semínka
- 4 bobkové listy
- 4 ks hřebíčku
- kousek celé skořice
Příprava
POSTUP: Den předem řádně umytou a uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme do sklenic. Nálev vaříme 15 minut a přecedíme. Do každé sklenice (0,7 litru) přidáme 5-6 semínek fenyklu a zalijeme uvařeným přeceděným nálevem. Sterilujeme 20 minut při 80°C.
autor: Helena Patková, Polešovice