Redakce
Sterilovaná paprika
Takto připravená paprika se skvěle hodí do různých salátů, ale i k jiným pokrmům, pojďme si ji společně připravit.
Ingredience
- červená paprika kapie (ale může být i zelená)
- olej
nálev na Bzenecké okurky (koupíme krabičku "Koření pro nálev Bzenecké okurky" a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:
- 3 litry vody
- 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
- 120 g soli
- 400 g cukru
- 30 kuliček Sacharinu
- 30 kuliček nového koření
- 30 kuliček pepře
- 1 a polévkové lžíce hořčičného semínka
- 4 bobkové listy
- 4 ks hřebíčku
- kousek celé skořice
Příprava
- Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.
- Papriku nakrájíme do sklenic a zalijeme uvařeným přeceděným nálevem.
- Do sklenic přidáme kávovou lžičku oleje, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C.