Ingredience
- 4 listy bobkový list
- 4ks vepřové nožky
- 4ks velké cibule
- 1ks vepřové koleno
- 1lžička sůl
- Bzenecký kvasný lihový ocet
- 1 lžička mletý černý pepř
Příprava
- Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti.
- Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme. Měkké maso nasekáme na menší kousky.
- Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř.
- Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.
- Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.
Dobrou chuť!
Redakce
archív bzenecké octárny
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947