Příprava
Nakládaná červená cibule:
Cibuli si oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka.
V hrnci rozpustíme vodu, jablečný ocet, třtinový cukr a sůl. Vše přivedeme k varu, povaříme asi minutu, aby se cukr rozpustil a odstavíme.
Cibuli napěchujeme do sklenice a zalijeme octovým rozvarem. Sklenici zavíčkujeme a necháme lehce vychladnout. Když je vychladlá na pokojovou teplotu, vložíme ji do lednice (lepší je, konzumovat ji až další den, kdy je odleželá).
Rajčatová salsa:
Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nadrobno. Koriandr nasekáme na menší kusy. Zakápneme olivovým olejem a přidáme ocet.
Vše společně promícháme.
Obě salsy podáváme na kukuřičné tortile nebo v burgerové bulce s trhaným nebo mletým masem. Recept na trhané maso najdete zde. Skvělým doplňkem může být také chedar nebo guacamole.
Dobrou chuť.