Redakce

Těstovinový salát s grilovaným kuřetem

Grilované kuře s těstovinami je velmi chutné, pojďte ho s námi zkusit připravit podle tohoto receptu.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 1 grilované kuře
  • 500 g těstovin
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
  • 200 g nakrájených rajčat
  • 1/3 hrníčku nakrájených čerstvých lístků bazalky
  • 75 g nakrájených černých oliv
  • koření
  • sůl

Příprava

  1. Grilované kuře obereme, maso a kůži nakrájíme na malé kousky.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.
  3. Do horkých těstovin přilejeme olej smíchaný s Bzeneckým vinným octem z bílého vína a zamícháme.
  4. Přidáme kuře, rajčata, bazalku, olivy a důkladně promícháme.
  5. Jednotlivé porce posypeme černým kořením a podáváme teplé jako hlavní jídlo  nebo studené jako těstovinový salát.

autor: Lenka Horníková



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu