Gabriela Bartošovská

Těstoviny s řepou a zálivkou s jablečným octem

Lehký salát, který je především v horkých letních dnech ideálním obědem. Navíc je doplňen o svěží zálivku s jablečným octem.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

Na 4 porce:

  • 400 g těstovin
  • 500 g červené řepy
  • 1 lžičku olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 100 g rukoly
  • 200 g kozího sýra

Na zálivku potřebujete:

Příprava

  1. Nejdříve si dáme vařit těstoviny a upéct řepu. Těstoviny vaříme klasicky v osolené vodě, na skus, aby nebyly rozvařené. Vybíráme takový druh, který není na povrchu hladký, nejlépe „vrtule“.
  2. Předvařenou červenou řepu krájíme na malé kostičky, které dáme na plech, lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme na 200° asi 15 minut (ideálně na funkci gril).
  3. Během pečení řepy si připravíme zálivku. Ve vyšší nádobě tyčovým míxérem zašleháme med, jablečný ocet, kremžskou hořčici. Postupně do směsi přiléváme i olej. Chceme získat hladkou a jemnou zálivku.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. Na talíř položíme rukolu, porci těstovin, upečenou červenou řepu a část kozího sýry. Nakonec vše pokapeme vyšlehanou zálivkou.

Tip: Zálivky si klidně připravte dvojité množství. Ve skleničce s víčkem vám v lednici vydrží 3 dny. Použít ji můžete k červené řepě, kozímu sýru, ale třeba i k tuňákovi nebo lososovi.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.

Více jejích receptů

Gabriela Bartošovská

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu