Naprosto famózní koláč s minimem surovin a plnou chutí? Přesně ten tu pro vás máme! Nadýchaný vanilkový korpus a svěží šlehačka tvoří ideální kombinaci, která potěší jako nedělní moučník, pohoštění pro návštěvu nebo sladká tečka po obědě.
250 ml smetany ke šlehání (pokud smetanu zaměníte za ztuhlou část kokosového mléka, vznikne veganská verze)
2 lžíce moučkového cukru
cukrové zdobení
Příprava
Do mísy nasypeme mouku a cukr, přidáme jedlou sodu, ocet, olej, vanilkový extrakt a vodu. Společně všechny tyto suroviny rozšleháme v hladké těsto.
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a těsto do něj nalijeme.
Trouby si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 25-30 minut do zlatova. Hotový korpus zkontrolujeme pomocí špejle, pokud je čistá, máme hotovo.
Na závěr smícháme smetanu s moučkovým cukrem a ušleháme tak tuhou šlehačku. Tu rovnoměrně rozetřeme na zchladlý korpus a před servírováním posypeme cukrovým zdobením.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!