Karolína Kounová Roubíčková

Vanilkový koláč s krémem

Naprosto famózní koláč s minimem surovin a plnou chutí? Přesně ten tu pro vás máme! Nadýchaný vanilkový korpus a svěží šlehačka tvoří ideální kombinaci, která potěší jako nedělní moučník, pohoštění pro návštěvu nebo sladká tečka po obědě.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na formu 25x35cm

Korpus

  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • půl lžičky jedlé sody
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce bílého vinného Bzeneckého octa
  • lžička vanilkového extraktu
  • hrnek vody

Krém a dohotovení

  • 250 ml smetany ke šlehání (pokud smetanu zaměníte za ztuhlou část kokosového mléka, vznikne veganská verze)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • cukrové zdobení

Příprava

  1. Do mísy nasypeme mouku a cukr, přidáme jedlou sodu, ocet, olej, vanilkový extrakt a vodu. Společně všechny tyto suroviny rozšleháme v hladké těsto.
  2. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a těsto do něj nalijeme.
  3. Trouby si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 25-30 minut do zlatova. Hotový korpus zkontrolujeme pomocí špejle, pokud je čistá, máme hotovo.
  4. Na závěr smícháme smetanu s moučkovým cukrem a ušleháme tak tuhou šlehačku. Tu rovnoměrně rozetřeme na zchladlý korpus a před servírováním posypeme cukrovým zdobením.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu