Bára Navrátilová

Vejce ve skle

Snídaně hodná prezidentů, kterou si ale můžete jednoduše připravit i doma. Každá vteřina je důležitá, když se vše povede, stojí to za to!

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 1 porci:

Příprava

  1. Vejce vytáhneme z lednice 15 minut před přípravou. Do kastrůlku s vodou přidáme lžíci octa a přivedeme k varu. Když se voda vaří, opatrně do ní vložíme vejce a vaříme přesně 5 minut.
  2. Po dovaření vejce velmi rychle přesuneme do kastrůlku s ledovou vodou a chladíme je asi dvě minuty. Poté rozbijeme plochou stranu vejce a opatrně oloupeme. Pracujeme rychle. Správně by se měl být bílek tuhý ale žloutek zůstat tekutý a prohřátý.
  3. Vejce ve skleničce “rozbijeme” lžičkou a přidáme kousek másla, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Promícháme.
  4. Podáváme třeba s cherry rajčaty, zakáplými octem balsamico crema, a opečeným toustem.

Dobrou chuť! 



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu