Bistro 32

Vinné (octové) cukroví

Z náhody a přehmatu občas mohou vzniknout úžasné recepty. Když do vinného cukroví místo vína použijete vinný ocet, rozhodně to nebude přešlap, ba naopak! Použít ale nemusíte jen vinný ocet, ale třeba i jablečný. Můžete si zkrátka vybrat podle stavu zásob octa ve vaší domácnosti. S jablečným octem má cukroví výraznější chuť, ale nemusíte mít strach. Po obalení v cukru není chuť rozhodně kyselá.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

 

Příprava

  1. V míse smícháme mouku, ocet a máslo pokrájené na malé kousky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Cukroví se neroztahuje do stran, ale nafukuje směrem nahoru. Velké rozestupy na plechu tedy nejsou potřeba.
  3. Vykrájené cukroví pečeme na 160°C 10-12 minut.
  4. Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem nebo v cukru obalíme. Podle toho, jak to máte rádi. My rádi cukrujeme na plechu hned 2x. Poprvé, když je cukroví ještě horké, a podruhé, když už vychladne, aby se cukr na povrchu hezky držel. Pokud nechcete mít spoustu cukru na plechu, naskládejte jednotlivé kousky co nejblíže k sobě. Ale opatrně! Tohle cukroví je opravdu hodně křehké.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu