Bára Navrátilová

Balsamicové tiramisu s hořkou čokoládou

Milujete tiramisu? Zkuste si váš oblíbený recept lehce ozvláštnit balsamikovo-čokoládovým rozvarem.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 6 vaječných žloutků
  • 4 lžíce cukru
  • 1 balení Mascarpone (v pokojové teplotě)
  • 1 ½ šálku vychlazeného espressa z kvalitní kávy
  • 1 PL Balsamico di Modena Bzenecký ocet
  • 20 g čokolády na vaření
  • 1 ČL kokosového oleje
  • balení cukrářských piškotů

Příprava

  1. Vyšleháme si žloutky a cukr do zhoustnutí, přidáme mascarpone pokojové teploty a vyšleháme do hladka.
  2. Připravíme si balsamikovo-čokoládový rozvar. Do hrnce dáme Balsamico di Modena, čokoládu a kokosový olej a počkáme, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozvar smícháme s espressem, dokud se důkladně nespojí. 
  3. Každý piškot krátce namočíme do espresso směsi. Položíme na dno menší misky, ve které máme už lehkou vrstvu mascarpone krému, klidně můžeme piškoty i nalámat, aby se lépe vešli. 
  4. Rovnoměrně na ně rozetřete další vrstvu směsi mascarpone. Pak uděláme další vrstvu namočených piškotů a navrch dáme zbývající směs mascarpone.
  5. Nakonec misku zasypeme kvalitním kakaem a necháme v chladničce odležet nejméně 2 hodiny nebo až 6 hodin.

Dobrou chuť!

TIP:

Klíčem úspěchu je jednoznačně kvalitní káva, ať už se baví o té, kterou si umelete sami a uvaříte v konvičce nebo o té, kterou si připravíte z vašeho domácího kávovaru.


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka