Vyšleháme si žloutky a cukr do zhoustnutí, přidáme mascarpone pokojové teploty a vyšleháme do hladka.
Připravíme si balsamikovo-čokoládový rozvar. Do hrnce dáme Balsamico di Modena, čokoládu a kokosový olej a počkáme, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozvar smícháme s espressem, dokud se důkladně nespojí.
Každý piškot krátce namočíme do espresso směsi. Položíme na dno menší misky, ve které máme už lehkou vrstvu mascarpone krému, klidně můžeme piškoty i nalámat, aby se lépe vešli.
Rovnoměrně na ně rozetřete další vrstvu směsi mascarpone. Pak uděláme další vrstvu namočených piškotů a navrch dáme zbývající směs mascarpone.
Nakonec misku zasypeme kvalitním kakaem a necháme v chladničce odležet nejméně 2 hodiny nebo až 6 hodin.
Dobrou chuť!
TIP:
Klíčem úspěchu je jednoznačně kvalitní káva, ať už se baví o té, kterou si umelete sami a uvaříte v konvičce nebo o té, kterou si připravíte z vašeho domácího kávovaru.
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947