Vytuněný wrap s pečenou batátou, kozím sýrem a čočkou nejen pro vegetariány. Tuto pochoutku oceníte nějen jako chutnou večeři ale i jako super oběd s sebou na výlet nebo do práce.
Batáty si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na podélné hranoly (cca 8 kusů).
Připravíme si 2 čtverce alobalu a na každý dáme 4 hranoly batátu. Osolíme je, opepříme, zakapeme olejem. Zabalíme do alobalu a pečeme přibližně 20 minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a omyjeme rajčata, která si nakrájíme.
Na zbylém oleji restujeme cca 4 minuty cibuli, pak přidáme česnek a po minutě rajčata. Poté přisypeme čočku, přidáme koření a zalijeme asi 3 hrnky vody. Čočku uvaříme doměkka, asi 20 minut, podle potřeby přilíváme trochu vody. Hotovou čočku dochutíme solí a vinným octem.
Na každou tortillu si navrstvíme čočku, doprostřed položíme opečenou batátu, přidáme salát, čtvrtinu sýra a zabalíme jako palačinku. V půlce ji ostrým nožem rozkrojíme, konce zabalíme do svačinového papíru a převážeme provázkem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947