Bára Navrátilová

Batátový wrap s kozím sýrem

Vytuněný wrap s pečenou batátou, kozím sýrem a čočkou nejen pro vegetariány. Tuto pochoutku oceníte nějen jako chutnou večeři ale i jako super oběd s sebou na výlet nebo do práce.

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 1 ks větší batáty
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g rajčat
  • 200 g hnědé čočky
  • 1 ČL uzené papriky
  • špetka římského kmínu
  • 1 ČL červeného vinného Bzeneckého octa
  • tortilly
  • hrst listového salátu dle chuti
  • 100 g kozího sýra měkkého
  • špetka soli
  • špetka pepře

Příprava

  • Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Batáty si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na podélné hranoly (cca 8 kusů).
  • Připravíme si 2 čtverce alobalu a na každý dáme 4 hranoly batátu. Osolíme je, opepříme, zakapeme olejem. Zabalíme do alobalu a pečeme přibližně 20 minut.
  • Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a omyjeme rajčata, která si nakrájíme.
  • Na zbylém oleji restujeme cca 4 minuty cibuli, pak přidáme česnek a po minutě rajčata. Poté přisypeme čočku, přidáme koření a zalijeme asi 3 hrnky vody. Čočku uvaříme doměkka, asi 20 minut, podle potřeby přilíváme trochu vody. Hotovou čočku dochutíme solí a vinným octem.
  • Na každou tortillu si navrstvíme čočku, doprostřed položíme opečenou batátu, přidáme salát, čtvrtinu sýra a zabalíme jako palačinku. V půlce ji ostrým nožem rozkrojíme, konce zabalíme do svačinového papíru a převážeme provázkem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka