Bára Navrátilová
Červená řepa s kozím sýrem a zálivkou z balzamikového octa
Delikátní kombinace červené řepy a kozího sýra, doplněná o pekanové ořechy se zálivkou z octa Balsamico di Modena. Zní to honosně, přitom příprava vám zabere jen pár minut. A vynikající a zdravou večeři máte na stole.
Ingredience
- 400 g předvařené červené řepy
- 200 g čerstvého kozího sýra
- 50 g ořechů (vlašské, pekanové, slunečnicová semínka)
- olivový olej
- Bzenecký ocet Balsamico di Modena
- med
- sůl a pepř
Příprava
- Smícháme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa a 1 lžíci medu.
- Osolíme, opepříme a promícháme.
- Řepu nakrájíme na kolečka či plátky a vyskládáme na talíř.
- Na ni položíme kousky kozího sýra, posypem nasekanými ořechy a zakápneme marinádou.
Dobrou chuť!