Karolína Kounová Roubíčková

Cuketová salsa

Léto, období grilování a k tomu sezóna cuket. To by bylo, aby se tyhle dvě věci někde nepotkaly. Napadlo mě udělat cuketovou salsu, která je dobrá jak jako příloha ke grilovanému, tak jsem jí třeba zkusila přidat do salátu a bylo to vynikající. Bonusem je, že se dá jíst jak čerstvě připravená, tak je možné jí zavařit a uschovat na horší časy.

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

 Na 3 sklenice:

  • 1 kilo nepřerostlých cuket
  • 1 menší červená cibule
  • 1 menší kapie
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • sůl
  • celý barevný pepř
  • špetka cukru
  • snítka bazalky

Příprava

  1. Cukety nakrájím i se slupkou na drobné kostičky, cibuli nasekám na jemno a kapii taky.
  2. Na oleji krátce opeču nakrájenou zeleninu, to trvá asi pět minut.
  3. Zeleninu osolím, přidám barevný pepř, vše zaliju červeným vinným octem, nechám prohřát a stáhnu z plotny.
  4. Do hotové salsy vmíchám nasekanou bazalku, podle chuti přidám trochu cukru.
  5. Pokud chci zavařovat, salsu naplním do sklenic, zavíčkuju a položím do pekáče naplněného horkou vodou. Pekáč dám do trouby předehřáté na 180°C a zavařuju 20 minut. Potom vypnu troubu a v horké troubě vše ještě nechám dalších 30 minut. Horké sklenice pak přendám na utěrku víčkem dolů a nechám vychladnout.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu