Andrea Motlíková

Kachní prsa v balsamico glazé

Kachní prsa s hustou sladkokyselou omáčkou z balsamicového octa. Troufám si říct, že tahle jednoduchá úprava kachního masa s výraznou omáčkou u vás doma zaboduje!

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 4 kachní prsa s kůží
  • 100 ml Bzeneckého octa Balsamico di Modena
  • plátek chladného másla
  • 1 lžíci demi glace (zredukovaného vývaru) nebo drůbeží bujón
  • 2-3 lžíce třtinového cukru nebo medu (podle chuti)
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Kůži kachních prsou nařezejte do mřížky. Budete potřebovat ostrý nůž, tak dávejte pozor, abyste se nepořezali. Maso osolte a posypte trochou tymiánových lístků.
  2. Na studenou pánev (vhodnou do trouby) vložte prsa kůží dolů a teprve pak rozpalte. Díky tomu se kůže krásně vypeče. Nechte opékat až do zlatavé barvy, musí být křupavá. Maso otočte a přendejte do trouby vyhřáté na 110 °C. Pečte asi 50-55 minut podle velikosti prsou.
  3. Na druhou pánev vlijte ocet Balsamico di Modena, přidejte demi glace, cukr nebo med, tymián a podlijte asi 100 ml vody. Redukujte a ochutnávejte, případně dochuťte solí nebo cukrem a opepřete čerstvě mletým pepřem.
  4. Nakonec do omáčky přidejte pár lžic výpeku z kachních prsou a plátek chladného másla. Pánev už odstavte od zdroje tepla.
  5. Kachní prso nafilírujte (nakrájejte na plátky) a servírujte s omáčkou.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.

Více jejích receptů

Andrea Motlíková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu