Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso.
Marinádu připravte ze 2-3 PL lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů.
Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5-1 cm.
Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev.
Ogrilujte z obou stran a až poté osolte.
Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak solte jen zlehka.
Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou.
Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.