Andrea Motlíková

Marinovaný grilovaný lilek

Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 1 lilek s pevnou slupkou
  • olivový olej
  • 1 PL Balsamico octa
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 PL kapary
  • 1 PL sójové omáčky
  • špetka třtinového cukru nebo med
  • petrželka, bazalka a máta
  • sůl

Příprava

  1. Marinádu připravte ze 2-3 PL lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů.
  2. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
  3. Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5-1 cm.
  4. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev.
  5. Ogrilujte z obou stran a až poté osolte.
  6. Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak solte jen zlehka.
  7. Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou.
  8. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.

Více jejích receptů

Andrea Motlíková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu