Tento recept je v rámci použití docela variabilní. Využijete ho do různých baget a sendvičů, do smažené rýže, k nudlím nebo třeba do různých Buddha bowls. Jde o mrkev, která je nakrájená na tenké nudličky. Díky nálevu příjemně zkřehne a její chuť doplní čerstvý zázvor a chilli. Doporučuji ji zavařit do menších skleniček a vyrobit si tak další jedlý dárek, kterým můžete podarovat každého, kdo má vášeň pro jídlo. Jedno vím ale jistě, tahle mrkvička se jen tak nikde neztratí… Alespoň u nás doma tedy ne.
Mrkev očistím, oloupu a nakrájím na tenké nudličky, nejlépe to jde na speciálním struhadle.
Do hrnce naliju vodu, kvasný ocet a přidám na tenké plátky nakrájený zázvor a celé chilli.
Nálev dochutím cukrem a solí a přivedu k varu.
Mrkev napěchuju do menších sklenic a zaliju ji nálevem.
Na dno většího hrnce dám utěrku, na ni položím sklenice, zaliju vodou až k hrdlu sklenic a přivedu k varu. Sklenice vařím asi 5 minut, potom je vyndám, otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout.
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!