Noky se špenátem, ricottou a karamelizovaným česnekem
Podívejte se na tento lahodný recept, který spojuje jedinečné chutě špenátu, krémové ricotty a karamelizovaného česneku a vytváří tak jemnou chuťovou harmonii ve vašich ústech.
Předehřejeme si troubu na 220°C. Česnek položíme na alobal, zakápneme lžící oleje a zabalíme. Česnek pečeme cca 30 minut, nebo dokud úplně nezměkne.
Měkké stroužky česneku vyloupeme/vytlačíme a vhodíme do mixéru. Přidáme špenát, pecorino a 125 ml oleje a rozmixujeme dohladka. Prřipravenou pastu osolíme, opepříme a opět promícháme.
Noky uvaříme, slijeme a necháme si cca 80 ml vody, ve ktere? se noky vařily.
V pánvi necháme rozpustit zbylý olej a máslo. Poté přidáme noky a opékáme je dozlatova cca 4–5 minut.
Přidáme ocet, vodu z noků, špenátovou omáčku a promícháme.
Noky rozdělíme na talířee, posypeme ricottou a ozdobíme pecorinem a listy čerstvého špenátu.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947