Bára Navrátilová

Noky se špenátem, ricottou a karamelizovaným česnekem

Podívejte se na tento lahodný recept, který spojuje jedinečné chutě špenátu, krémové ricotty a karamelizovaného česneku a vytváří tak jemnou chuťovou harmonii ve vašich ústech.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 3-4 porce:

  • 1 palice česneku
  • 185 ml olivového oleje
  • 1 balení špenátu 1 bal (čerstvý, nasekaný + další k podávání)
  • 40 g sýru pecorino
  • sůl
  • pepř
  • 500 g bramborových noků
  • 25 g másla
  • 1 PL vinného bílého octa
  • 240 g ricotty

Příprava

  1. Předehřejeme si troubu na 220°C. Česnek položíme na alobal, zakápneme lžící oleje a zabalíme. Česnek pečeme cca 30 minut, nebo dokud úplně nezměkne.
  2. Měkké stroužky česneku vyloupeme/vytlačíme a vhodíme do mixéru. Přidáme špenát, pecorino a 125 ml oleje a rozmixujeme dohladka. Prřipravenou pastu osolíme, opepříme a opět promícháme.
  3. Noky uvaříme, slijeme a necháme si cca 80 ml vody, ve ktere? se noky vařily.
  4. V pánvi necháme rozpustit zbylý olej a máslo. Poté přidáme noky a opékáme je dozlatova cca 4–5 minut.
  5. Přidáme ocet, vodu z noků, špenátovou omáčku a promícháme.
  6. Noky rozdělíme na talířee, posypeme ricottou a ozdobíme pecorinem a listy čerstvého špenátu.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu