Bára Navrátilová
Noky se špenátem, ricottou a karamelizovaným česnekem
Podívejte se na tento lahodný recept, který spojuje jedinečné chutě špenátu, krémové ricotty a karamelizovaného česneku a vytváří tak jemnou chuťovou harmonii ve vašich ústech.
Ingredience
Na 3-4 porce:
- 1 palice česneku
- 185 ml olivového oleje
- 1 balení špenátu 1 bal (čerstvý, nasekaný + další k podávání)
- 40 g sýru pecorino
- sůl
- pepř
- 500 g bramborových noků
- 25 g másla
- 1 PL vinného bílého octa
- 240 g ricotty
Příprava
- Předehřejeme si troubu na 220°C. Česnek položíme na alobal, zakápneme lžící oleje a zabalíme. Česnek pečeme cca 30 minut, nebo dokud úplně nezměkne.
- Měkké stroužky česneku vyloupeme/vytlačíme a vhodíme do mixéru. Přidáme špenát, pecorino a 125 ml oleje a rozmixujeme dohladka. Prřipravenou pastu osolíme, opepříme a opět promícháme.
- Noky uvaříme, slijeme a necháme si cca 80 ml vody, ve ktere? se noky vařily.
- V pánvi necháme rozpustit zbylý olej a máslo. Poté přidáme noky a opékáme je dozlatova cca 4–5 minut.
- Přidáme ocet, vodu z noků, špenátovou omáčku a promícháme.
- Noky rozdělíme na talířee, posypeme ricottou a ozdobíme pecorinem a listy čerstvého špenátu.
Dobrou chuť!