Oh My Chef

Omáčka Chimichurri

Tahle omáčka je původem z Argentiny, kde je velmi běžná a můžeme ji najít na téměř každém stole. Díky své jednoduchosti a svěžesti získala na popularitě a dnes je oblíbená po celém světě.

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

Na 4 porce:

  • 2 stroužky česneku
  • špetku cukru a soli
  • špetka chilli
  • 20 g listové petržele
  • 10 g máty
  • 10 g oregána
  • 150 ml olivového oleje
  • 3 lžíce bzeneckého červeného vinného octa
  • sůl
  • citrónovou kůru

Příprava

Ideální je ji vyrobit dopředu a nechat odležet alespoň přes noc. Tradičně se používá červený vinný ocet (Argentina = červené víno), takže jsme ho zapojili i my. Kromě petržele jsme přidali ještě mátu a oregano, v některých receptech najdete i koriandr. Je na vás, jaká kombinace vám vyhovuje.

  1. V hmoždíři si rozdrtíme česnek se solí a cukrem. Můžeme přidat ještě chilli. Rozmělníme na hrubší pyré a přidáme pokrájenou petrželku, mátu i oregano.
  2. Rozmělníme tak moc, jak to jen jde a přilijeme olej a ocet.
  3. Přidáme i nastrouhanou citrónovou kůru. Zamícháme a dosolíme.
  4. Necháme odležet a používáme jako omáčku na maso. Skvěle se hodí ke grilovanému hovězímu masu.

Tip: Můžeme použít i ruční mixér nebo termomix, výsledkem však bude hladká omáčka, kdežto díky hmoždíři budeme mít kousky podobné salse.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Oh My Chef spolu tvoří Edita a Honza. Honza je šéfkuchař, který vaří i doma, Edita je foodie s občasnými sklony ke grafomanii. Oh My Chef je vhledem do naší domácí kuchyně a zároveň také naším prvním společným projektem (čtěte: pokud náš vztah vydrží tohle, tak už zvládneme cokoliv).

Více jejích receptů

Oh My Chef

foodblogeři


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu