Tradiční slaný koláč quiche s křehkým a vláčným těstem, které se díky jablečnému octu rozplývá na jazyku. Nejlepší je s typickou náplní ze špenátu, slaniny a parmazánu. Překvapí vaši návštěvu jak nádhernou vůní, tak sytostí a chutí.
Z připravených ingrediencí vypracujeme rukama těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Mezitím si připravíme náplň.
Nakrájenou cibuli, česnek a slaninu osmahneme na pánvi a přidáme baby špenát, který necháme spařit.
V míse smícháme smetanový sýr, vejce, máslo a parmazán. Do této směsi přidáme slaninu a špenát z pánve a zamícháme.
Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do vymazané formy a na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut. Po upečení těsto necháme vychladnout, naplníme směsí, zasypeme sýrem a dáme znovu péct na 180 stupňů asi 35 minut.