Bára Navrátilová

Quiche se špenátem, slaninou a parmazánem

Tradiční slaný koláč quiche s křehkým a vláčným těstem, které se díky jablečnému octu rozplývá na jazyku. Nejlepší je s typickou náplní ze špenátu, slaniny a parmazánu. Překvapí vaši návštěvu jak nádhernou vůní, tak sytostí a chutí.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

  • 200 g slaniny
  • 100 g parmazánu
  • 300 g špenátu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 90 g smetanového sýra
  • 80 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 30 g másla

Příprava

  1. Z připravených ingrediencí vypracujeme rukama těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Mezitím si připravíme náplň.
  2. Nakrájenou cibuli, česnek a slaninu osmahneme na pánvi a přidáme baby špenát, který necháme spařit.
  3. V míse smícháme smetanový sýr, vejce, máslo a parmazán. Do této směsi přidáme slaninu a špenát z pánve a zamícháme.
  4. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do vymazané formy a na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut. Po upečení těsto necháme vychladnout, naplníme směsí, zasypeme sýrem a dáme znovu péct na 180 stupňů asi 35 minut.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu