Bára Navrátilová

Salát s jablkem a kozím sýrem

Vyzkoušejte tento super jednoduchý a zdravý salát plný vybalancovaných chutí.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • salát dle vlastního výběru (mix, polníček, rukola, baby špenát,...)
  • měkký kozí sýr
  • 1PL medu
  • 1PL skořice
  • 1PL třtinového cukru
  • 2PL olivového oleje
  • 2PL Balsamico di Modena
  • šalotka
  • máslo
  • jablko

Příprava

  1. Nejprve si připravíme zálivku. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balsamica, 1 lžíci medu a jednu šalotku nakrájenou nadrobno a promícháme.
  2. Jablko si nakrájíme na malé kostičky a opečeme je na másle na pánvi. Zasypeme skořicí a třtinovým cukrem, který necháme s jablky zkaramelizovat.
  3. Do misky si připravíme salát, ke kterému přidáme jablíčka, zakapeme zálivkou, a nakonec nadrolíme kozí sýr.

Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka